Comfortabele energie zonder klantkennis


Ad Eggermont
stuurde me onderstaand bericht.
Ik ben het eens met zijn suggesties! U ook?

 

 

De winter staat voor de deur, dus tijd om stookolie in te slaan. Op de website van Comfort Energie kan dat online, handig!

Tot je het formulier ziet. Ik ben al klant, dus al deze gegevens weten ze al. Sterker nog: mijn ingevulde gegevens gebruiken ze helemaal niet! Ik vulde hier een nieuw telefoonnummer in en toch belden ze naar het oude.

Dan kom je bij de producten. Omdat ik rechtstreeks op “Bestellen” in het hoofdmenu geklikt heb (rare keuze trouwens om dit als laatste in het hoofdmenu te zetten, dit is toch ongetwijfeld 1 van de toptaken van deze website) weet ik niet wat de verschillen zijn tussen deze producten. En er staat hier geen uitleg bij of geen links naar de producten.

En als kers op de taart staat er onderaan een captcha. Ik heb zelf 3 keer moeten proberen voor ik kon bestellen en had het bijna opgegeven. Dat er spammers zijn is niet het probleem van de bezoeker. Om spam tegen te gaan gebruik je beter een gebruiksvriendelijk oplossing zoals bv. een verborgen veld in het formulier of Akismet.

Zo kan het beter:

Naast de titel staat subtiel een link voor bezoekers die al klant zijn bij Comfort Energy. De andere bezoekers of mensen die hun klantnummer niet onmiddellijk bij de hand hebben kunnen het formulier gewoon invullen.

Onderaan staat er onder elk product een heel korte uitleg die de bezoeker helpt bij het kiezen van het juiste product.


Als de bezoeker klikt op “Bent u al klant” kan hij zijn klantennummer ingeven.


Na het ingeven van zijn klantennummer worden de gegevens ingevuld in het formulier, de klant kan deze gegevens eventueel ook nog wijzigen.

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. indijan
  nov 04, 2011 @ 22:14:28

  Ik ben bekend met Akismet, maar dat van dat verborgen veld in het formulier mag je me dan wel eens uitleggen. Hoe doe je dat of hoe werkt dat om spam te vermijden?

 2. PieterDC
  nov 05, 2011 @ 11:38:26

  http://www.ngenworks.com/blog/invisible_captcha_to_prevent_form_spam/ legt het principe van dat verborgen veld beter uit dan ik hier bondig kan.

  Ik gebruik de laatste jaren altijd Mollom, met succes. Lees gerust http://mollom.com/how-mollom-works als je wil weten hoe dat werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s